CNC Draaien

Het draaiproces

Het draaiproces, met name enkel stuks en klein serie werk kan d.m.v. optimaliseren van het proces een aanzienlijke verbetering opleveren. Men moet daarbij denken aan het standaardiseren van het gereedschap, vaak worden dagelijks dezelfde handelingen steeds weer herhaald.

Een goed ingerichte kast met de juiste gereedschappen werkt al zoveel sneller. Alles op z’n vaste plek, niet hoeven te zoeken naar een schroefje of wisselplaat rendeert al heel snel.

Rendement door programmering

Ook op gebied van programmering kan er vaak rendement gemaakt worden. De juiste programma’s op een vaste plek, ook het gebruik van een goede bibliotheek van oude orders is essentieel om snel aan de slag te gaan. Punt van aandacht is ook onderhoud aan de machines, vindt dit op adequate manier plaats? Koelvloeistof beheer draagt er ook toe bij om het draaiproces zo goed mogelijk te continueren.

Over ons

KOCH WERKT! Is een adviesbureau voor de verspaningstechniek in de metaalbewerking. Wij adviseren en geven training op het gebied van, werkvoorbereiding, engineering, programmeren, maar ook 3D printing.

Contactgegevens

Koch Werkt

Ambachtsweg 13

2964 LG Groot-Ammers

Michael: 06 200 043 45

Olaf: 06 122 898 00

Social media